Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Трябва ни човек, който да гледа президентството, да създава сигурност в хората. Президентът Румен Радев се бие с ГЕРБ, бие се с ДПС, бие се с Възраждане, с ВМРО. Самата длъжност президент не изисква да е партиен човек. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в свое живо включване във Facebook.

"Това е моделът "Борисов" - строителство", посочи бившият министър-председател.

"Моделът Радев го гледаме 6 месеца - забравихме какво е еврозоната, намаляване на чуждестранните инвестиции, хората претръпнаха от хаоса, вече не е новина да сме първи по смъртност и последни по ваксинация, с тези темпове ще минем света. Според Радев това е успешно управление на здраве. Те не правят нищо. Безхаберие", разкритикува здравната политика на служебното правителство.

Издигат Лозан Панов за президент

Борисов отправи и критики, че е забранен достъпа на журналистите до мястото на заседналия кораб край Камен бряг.

Лидерът на ГЕРБ още веднъж потвърди, че партията ще подкрепят ректора на Софийския университет "Свети Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков в президентската надпревара. По думите му, той има качествата да обединява нацията, а "не да я разединява като Радев".

Борисов за Радев: За духовното състояние на изпаднал в криза човек не ми се говори

Борисов призова Радев да "освободи президентството на омразата". И обвини, че неговите "младежи и представители са все от Държавна сигурност".

"Техният модел е ясен - инфлация, всичко лети надолу, а цените нагоре", продължи с критиките си. "Оставили са хората да оцеляват сами".