/ Георги Димитров
По думите му Герджиков е човек, който би могъл да обединява нацията
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на откриването на изложба на Вежди Рашидов.

На събитието Борисов направи коментар за изказване на президента Румен Радев, че преди време Бойко Борисов се е крил под полата на Цецка Цачева, а сега се крие под тогата на проф. Герджиков

"Аз се занимавам с важни неща. За духовното състояние на изпаднал в криза човек не ми се говори, а и той е все "под пола", все с баджанаци. Преди 5 години разправяше какъв държавник съм, а сега глупостите му не ми се слушат. Аз не вярвам, че Радев може да каже такива неща, но ако ги е казал, той изконно не разбира какво е работил 5 години", посочи Борисов. 

Радев: Преди Борисов се скри под полата на Цачева, сега - под тогата на ректора

Той заяви, че са имали две-три кандидатури за президент. "На Дончев, на Митко Николов, преди десетина дена Краси Вълчев дойде и каза, че в академичните среди се обсъжда за проф. Герджиков. Това е един човек, който би могъл да обединява нацията", смята Борисов.

"Познавам го Радев, не е такъв смелчага да каже, че се крия. Но ако го е казал… той е много страшен. Той, Бойко Рашков са много страшни. Ние се крием, плашим се. Той да внимава Деси какво му казва”, каза още лидерът на ГЕРБ.

По думите му "на нас ни трябва мир, образование, като нация на нас ни трябва смирение и по-голям обединител.

"Ректорът на ректорите. Ректорът, който е избран от всички да управлява. Какъв по-голям обединител може да се намери?", подчерта Бойко Борисов.

ГЕРБ ще подкрепи Анастас Герджиков за кандидат-президент

Според него, ако Радев е прав и двамата излязат един срещу друг – държавата ще бъде разделена.

"Приемаме, че Радев е прав. Излизаме аз и той и разделяме, дали е "60 на 40", "50 на 50" - един Господ знае, държавата, народа на две. Мразим се, не се обичаме. Това ли е целта на президентските избори? Или търсим човек, който да може в тази сложна политическа обстановка да ни събере всичките заедно, да е еднакво отдалечен и да не се меси. Точно обратното - той през цялото време се изживява и като президент, и като премиер, и като диктатор, и като управляващ", коментира Борисов.

Той изрази надежда на парламентарните избори ГЕРБ да са първа политическа сила. "На президентските избори, мисля, че членовете и симпатизантите на ГЕРБ ще предпочетат умен, красив, образован, възпитан човек пред диктатор”, допълни лидерът на ГЕРБ.