"Крайно време е господин Борисов да спре да използва своята партия за щит и да защити честта й като се кандидатира за президент. След всички изговорени приказки и предизвикателства мисля, че това е логичният изход". Това каза пред медиите държавният глава Румен Радев след официалното откриване на новата учебна година в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. 

Във връзка с това, че основните му опоненти не съобщават имената на двойката си за президент и вицепрезидент Радев коментира: „Вижте с какви аргументи излизат - да не се стреляло по тях“. 

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националното общо събрание на Жени-ГЕРБ заяви, че до последно ще пазят и няма да посочат все още своя кандидат за президент на предстоящите избори на 14 ноември заради опасения

„Само се чу в много прогнози, които медиите правят, за проф. Балтов, и вие видяхте какво му сътворяват всеки ден. Затова ГЕРБ до последния ден няма да излъчи кандидат за президент, особено след днешните изказвания на служебния министър Минеков, който иска да изгони ГЕРБ централата му в НДК“, заяви Борисов. Според него сега искат "да докопат" кандидата за президент на ГЕРБ, за да се разправят с него, още преди да има имунитет.

ГЕРБ до последно ще пазят кандидата им за президент, „за да не се докопат до него“

Румен Радев
БГНЕС

Попитан смята ли, че ще спечели изборите за президент, Радев заяви, че не иска да се превръща в гадател.

„Разчитам на подкрепата на всички българи, които истински желаят промяна, които искат България да бъде една нормална, демократична, свободна и модерна държава“, заяви той.

Инициативен комитет издига Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат

На въпрос съгласува ли Бойко Рашков своите акции, свързани с търговията на гласове, Радев посочи, че не се меси в работата на нито един министър.

"Очаквам Министерството на вътрешните работи и службите да продължат да работят решително и да защитят честността и на предстоящите избори. Грозното явление на купен вот няма място в една демократична държава и е странно, че някои партии упорито се идентифицират с него“, каза държавният глава.  

Манолова: Енергийният министър оставя заложените от Борисов мини да гърмят

Относно състоянието на енергийната система, президентът подчерта: "Започна обезвреждането на заложената от предишните управляващи мина в енергетиката. Трета поредна седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа. Това е в резултат на бързите действия на служебното правителство", каза той.

Румен Радев
БГНЕС