Председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова заяви пред NOVA, че исканата от тях оставка на енергийния министър е всъщност знак към премиера в служебното правителство Стефан Янев.

„Все пак назначените от Румен Радев министри не са свещени крави и не са безгрешни. Всеки кабинет е ефективен толкова, колкото е ефективно най-слабото му звено. Начинът, по който се управлява енергетиката, бърка в джоба на всеки един гражданин”, заяви тя.

Мая Манолова иска оставката на министъра на енергетиката

„Енергийният министър оставя заложените от Борисов мини да гърмят една след друга. Вижте какво се случи в икономиката, когато има смело поведение на министър в лицето на г-н Петков”, добави Манолова.

Според нея е необходим смел министър на енергетиката, който „да разсече корупционните схеми и да освети далаверите в сектора”.

Мая Манолова: От КЕВР да си подадат оставките

По думите й драстичното повишаване на цената на тока влияе върху инфлацията и повишаването на цените на стоките от първа необходимост.

"Сметките на бизнеса ще доведат до фалити. Енергийният министър трябваше да участва в смяната на ръководството на борсата и на останалите държавни дружества свързани с енергетиката”, каза Манолова.

Председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова заяви, че категорично подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова за следващ мандат.

"Аргументите са ясни - Радев се държа достойно и единствен застана на страната на народа. Почтено поведение на държавен глава", допълни тя.