/ БГНЕС
ГЕРБ до последно ще пазят и няма да посочат все още своя кандидат за президент на предстоящите избори на 14 ноември заради опасения. Това каза председателят на партията Бойко Борисов по време на Националното общо събрание на Жени-ГЕРБ, което избра ново ръководство.

„Само се чу в много прогнози, които медиите правят, за проф. Балтов, и вие видяхте какво му сътворяват всеки ден. Затова ГЕРБ до последния ден няма да излъчи кандидат за президент, особено след днешните изказвания на служебния министър Минеков, който иска да изгони ГЕРБ централата му в НДК“, заяви Борисов.

Борисов: Жените да дойдат на власт, а самозабравилите се мъже - вкъщи да готвят

Бойко Борисов изтъкна, че служебното правителство трябва само да организира честни избори, но те, според него, не са честни, защото не е било прието нито да се броят квитанциите, нито да ги осигурят.

Председателят на ГЕРБ каза още, че напомня на Велислав Минеков, че има текст от Закона за политическите партии - чл. 31, и партията го спазва.

"Ако искат да дойдат с Рашков и да изгонят хората от офисите, да дойдат. Ние също ще запознаем Брюксел, може би и комисията LIBE, с безобразията на уж един служебен кабинет, който би трябвало само да организира изборите", заяви Борисов. По думите му, Радев праща Минеков и „бухалката Рашков, защото не могат да спечелят по друг начин изборите“.

Според Борисов сега искат "да докопат" кандидата за президент на ГЕРБ, за да се разправят с него, още преди да има имунитет.

ГЕРБ-СДС се регистрираха в ЦИК за изборите: Надяваме се, че ще бъдем първа политическа сила