/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов категорично заяви, че няма никакви отношения с Делян Пеевски. По повод въпросите на президента Румен Радев към него - дали има бизнес интересни и дали се е срещал с депутата от ДПС, Борисов призова държавния глава да сезира прокуратурата, ако има подобни данни.

Президентът пита: Има ли Борисов общи бизнес интереси с Пеевски
 
Премиерът Бойко Борисов отговори на държавния глава с военни термини, наричайки думите му "вероломно нападение без никакъв повод". Борисов отрече да има каквито и да е отношения с депутата Делян Пеевски, но също отправи въпроси към Румен Радев.
 
„Абсолютно ми е чиста съвестта. Искам да се обърна към президента - ако има каквито и да е било данни за мой бизнес, за нещо общо, което да съм направил с Делян Пеевски, го моля незабавно, още днес, да сезира прокуратурата и която иска институция. Ако аз съм замесен, ще отговарям за делата си“, отговори Борисов.
 
„Иначе аз мога да задавам контра въпроси в същия стил - Колко струват изборите на президента Радев? Колко и как се договори с ДПС за подкрепата? С Делян Пеевски ли го направи?“, зададе своите въпроси премиерът.

Борисов за Истанбулската конвенция: Щом хората са уплашени – махаме я, връщаме дебата отначало

Призивът на президента към Бойко Борисов да не бъде домакинът, „който разнася шербет“, а да постави на Ердоган важни въпроси за отношенията с България и ЕС, премиерът видя като завист.
 
Тук прозира малко завист, а не знам защо. Ние демонстрирахме как може заедно, когато дойде френският президент, да направим максимума добро за държавата. Това, че са се съгласили ЕС и Турция да започнат преговори, да се нормализират отношенията, това е само плюс за България. Да ти се даде такава възможност също отчитат, че България е една стабилна държава. Но тя е стабилна не само заради мен, а заради президента, парламента, и заради опозицията. Колко пъти да го кажа“, коментира Борисов.
 
След като даде своите отговори Борисов отпътува за Мюнхен, където се провежда ежегодната конференция по сигурността.