Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на третия лъч на метрото в столицата
Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на третия лъч на метрото в столицата / БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов заяви, че очаква в понеделник указ от президента Румен Радев за отстраняването на съветника на държавния глава Пламен Узунов. Борисов каза това пред журналисти при проверката на изграждането на третия лъч от метрото в София. Коментарът му е във връзка с излезлите в медийното пространство снимки на бившия служебен министър на вътрешните работи и съветник на президента Пламен Узунов с нацистки поздрав.
 
Борисов даде пример за това как той е уволнил зам.-министър заради снимки с хитлеристки поздрав.
 
Цветанов за обвиненията на президента Радев в реваншизъм: Гузен негонен бяга!

По отношение на интервю от вчера на президента Румен Радев Бойко Борисов каза, че няма да нарушава добрия тон, макар че имал основания. Той заяви, че е заварил в Министерския съвет секретно постановление на служебния кабинет, което препоръчва да се вземе решение за купуване на самолети "Грипен". Експертите ще решат какво да вземат, каза той. Когато си говорим за такива скъпи играчки, трябва да преценяваме кое е най-важно, заяви Борисов.
 
Президентът публикува една от стенограмите за КТБ

"Стенограмата за КТБ е в моя услуга. Но от тук нататък вече КСНС губи своя смисъл. Аз ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре или ако се извади монитор, както във ВСС. Няма да допусна след година-две-три да ме скарат с някоя съседна държава, ако сме изказали свои опасения, съображения и някой реши да си направи евтин пиар с това", заяви премиерът.
 
Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на третия лъч на метрото в столицата
БГНЕС


Предпазното съоръжение по границата работи, става добро, направихме много пътища там, заяви Борисов на въпрос за нападките на опозицията по въпроса със защитното съоръжение по българо-турската граница.
 
Борисов призова депутатите по-малко да се обиждат
 

Съоръжението ще бъде "в огромната си част непреодолимо, когато свършат обществените поръчки и бъдат накичени термокамери, видеонаблюдение и с новите автомобили", обясни Борисов.

 
Бойко Борисов и Елена Йончева влязоха в спор

ДАНС и Държавната финансова инспекция работят по сигналите, ако някой е нарушил нещо, когато двете агенции си дадат докладите на прокурорите, те ще вземат мерки, посочи той.
 
БСП внесе сигнал в прокуратурата за нарушения при строежа на граничната ограда
 

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на третия лъч на метрото в столицата
БГНЕС

"Факт е, че за нашето съоръжение и във Франция, и в Германия, и в ЕК знаят, че сме направили нещо стабилно, добро и всички благодарят за това, че защитаваме добре границата. Това е важно", заяви Борисов.
БТА, Фокус