Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов при посещението си в Кърджали се срещна и с областния управител Никола Чанев.
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов при посещението си в Кърджали се срещна и с областния управител Никола Чанев. / Павел Тенчев
„Президентската институция няма никакво отношение към изпълнителната власт. За голямо съжаление обаче, както се казва гузен негонен бяга, президентът Радев гледа да излезе от това, което направи /по време на служебното правителство – б.а./ и да отправи сега обвинението към тези, които дойдоха на власт”. Така заместник-председателят  на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов коментира думите на държавния глава в интервю по БТВ в Кърджали, че правителството на ГЕРБ е реваншистки настроено като връща в изпълнителната власт компрометирани хора като шефа на митниците Георги Костов.
По думите на  Цветанов ПП ГЕРБ идва на власт след спечелването на парламентарни избори. И ПП ГЕРБ със своите кадри е направило така, че страната ни да достигне 3,5 процента икономически ръст – показател за добрата работа на институциите.  
Кое наложи служебното правителство да освобождава професионалистите от системата както на МВР, така също и на всички останали институции?, каза Цветанов и попита задочно президента  няма ли да реагира на снимките с атрибутите на Хитлер на своя съветник Пламен Узунов, който е бивш министър на вътрешните работи в неговото, служебното правителство. 
„Когато стана ситуацията със снимките, които бяха изведени във фейсбук на представителите на патриотите, вие видяхте как и Корнелия Нинова, и БСП, и президентската институция, в общи линии имаха анонси как трябва веднага да се разграничим. А защо президентът няма реакция към неговия съветник. Към неговия личен избор за министър на вътрешните работи”, коментира Цветанов.  
Той защити назначението на Георги Костов за шеф на митниците, като каза, че резултатите, постигнати от него в борбата с контрабандата, са много добри и показателни.
„Радев уволни много качествени и стойностни хора, които бяха оценени и в Европа. Президентът трябва да бъде обединител и Консултативния съвет за национална сигурност е добра трибуна за това”, каза още по темата Цветанов. 
Той засегна и въпроса за шума, който се вдигна в държавата около разсекретяването на стенограмите за КТБ. Беше категоричен, че съдът и прокуратурата са тези, които ще установят виновните за фалита. 
„Всеки очакваше политическите лица, участвали в разговорите да кажат ,че не трябва да се разсекретяват стенограмите. Президентът каза обаче, че ще ги разсекрети, надявайки се да извлече някакъв дивидент. Ето ви политическата интрига. Излиза, че той е хубавия, а всъщност онези са лошите. Премиерът обаче беше категоричен в позицията си, че дава съгласие за разсекретяване на стенограмите, защото  ние трябва веднъж за винаги да неутрализираме тези спекуланти в политическия живот на страната”, каза още Цветан Цветанов.
След пресконференцията той и  областния лидер Цвета Караянчева, отпътуваха за кирковското село Бенковски, където ще се срещнат със съпаратийци и ще връчат  членски карти на 35 новоприети членове на ГЕРБ.