/ БГНЕС
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с директора на Американския еврейски комитет Дейвид Харис в в централата на партията. Срещата им беше излъчена на живо на фейсбук страницата на Борисов. 

По традиция бившият премиер направи коментар по няколко ключови теми от последните седмици. 

"Ние сме в много конфликтна зона - от една страна, Сърбия и Косово, от друга - Украйна и Русия", каза лидерът на ГЕРБ на Дейвид Харис. 

По думите на Борисов затова е много важно да има политическа стабилност и по тази причина вчера той е посочил кои ще са приоритетите и с кои формации партията му ще търси партньорство.

"Ние ще работим по еврозоната, вкарахме България в европейския банков съюз и в механизма ERM 2, за съжаление, това правителство я провали", каза той.

"ГЕРБ започнахме модернизацията на ВВС, платихме изцяло, на 100 процента, първите осем изтребителя F-16, предложихме таван на цените на горивата, на бензина, на газа, за да не печелят "Лукойл" и "Газпром" 7 млрд. лв. от България, като целта ни е пълна диверсификация на доставките от "Газпром", изброи още бившият премиер.

Борисов добави, че ГЕРБ са предложили промени в съдебната власт, но не за да се правят нови "бухалки" да се смени един човек с друг.

"Ние започнахме диверсификацията на ядреното гориво", добави още лидерът на партията. "Така че първите закони за следващия парламент ще бъдат тези закони, в тази посока", обобщи Бойко Борисов.

Той отбеляза, че днес стават точно пет години, откакто със Зоран Заев са подписали Договора за приятелство и добросъседство с Република Северна Македония. Подкрепихме ги първи и за НАТО, отбеляза Борисов.

"Щастлив съм да съм тук, радвам се да те видя и теб", обърна се на свой ред към Борисов Дейвид Харис. Той добави, че е оптимист за бъдещото на страната ни и смята, че България има голям потенциал, човешки потенциал.

БТА