Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в Ямбол.

Заедно с него е заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Министър-председателят бе посрещнат от кмета на Ямбол Валентин Ревански.

"Нека хората в Ямбол да знаят, че се строи и се прави - местната и централната власт работят пълен сихрон. Сега накарах Ананиев да направи сметка за тези 4 години колко са се повишили доходитие от заплати и от пенсии", каза Борисов и изтъкна подкрепата на правителството на българските общини, независимо от политическата принадлежност на кметовете.

МС

В Ямбол министър-председателят направи оглед на градската пречиствателна станция за отпадъчни води в Ямбол, чието изграждане предстои да бъде завършено през следващите няколко месеца.

Съоръжението ще обслужва цялото население на областния град. Проектът на обща стойност от близо 29 млн. лв. се реализира основно с европейски средства и освен пречиствателната станция, включва изграждане на довеждащи комуникации и реконструкция на главен колектор IX.

Пречиствателната станция се строи в рамките на първата фаза на мащабния интегриран проект за водния цикъл на града, който се реализира по Оперативна програма „Околна среда“ и е на обща стойност от близо 45 млн. лв. 

Борисов подчерта, че се правят най-добрите пречиствателни станции с най-добрата апаратура и ги сравни с тези в Европа, като допълни, че изпълнителите и доставчиците са същите фирми. "Аз съм убеден в качество им", категоричен бе той.

Борисов инспектира ремонта на "Тракия"

"Тази година ще направим кръговото в Ямбол. Проектът е готов - 16 метра кръгово. Само да го довършат като скица и го правим", каза още Борисов и определи кмета на Ямбол като работещ.

Министърът на финансите Кирил Ананиев обърна внимани, че много често се коментира политиката по доходите на правителството.



"Над 6,6 милиарда лева повече спрямо 2017 година е инвестирало правителството за доходи и пенсии в рамките на настоящия мандат" изтъкна министър-председателят Бойко Борисов.

Министърът на финансите Кирил Ананиев, който също беше с премиера, заяви, че през четирите години от 2017 до 2021 г. до пенсионерите са достигнали 52 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,366 млрд. лв. което е ръст от 37,23 %.

Борисов: Навсякъде, където има компрометирани пътища, работят машини и строители (ВИДЕО)

За мандата до заетите в бюджетната сфера, включително  учителите, полицаите и лекарите са достигнали над 33 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,252 млрд. лв. или има ръст от 61,66 %.

Освен с европейски средства, условията на живот за гражданите в Ямбол се подобряват и с помощта на отпуснатите от правителството средства. В края на миналата година на Ямбол правителството отпусна общо 7,3 млн. лв. за ремонт и реконструкция на улици и изграждане на тротоарни настилки, както и за основен ремонт на спортна зала „Диана“.

МС

В рамките на предходните две години общината е била подпомогната със над 660 000 лв. за ремонтно-възстановителни работи на преливник, водобоен кладенец и подпорна стена на разделително съоръжение на река Тунджа.

Отпуснати са и 50 000 лева за възстановяване на покрива на учебния корпус на Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Никола Йонков Вапцаров”.