Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в Ямбол.

Заедно с него е заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Министър-председателят бе посрещнат от кмета на Ямбол Валентин Ревански.

"Нека хората в Ямбол да знаят, че се строи и се прави - местната и централната власт работят пълен сихрон. Сега накарах Ананиев да направи сметка за тези 4 години колко са се повишили доходитие от заплати и от пенсии", каза Борисов и изтъкна подкрепата на правителството на българските общини, независимо от политическата принадлежност на кметовете.

МС

В Ямбол министър-председателят направи оглед на градската пречиствателна станция за отпадъчни води в Ямбол, чието изграждане предстои да бъде завършено през следващите няколко месеца.

Съоръжението ще обслужва цялото население на областния град. Проектът на обща стойност от близо 29 млн. лв. се реализира основно с европейски средства и освен пречиствателната станция, включва изграждане на довеждащи комуникации и реконструкция на главен колектор IX.

Пречиствателната станция се строи в рамките на първата фаза на мащабния интегриран проект за водния цикъл на града, който се реализира по Оперативна програма „Околна среда“ и е на обща стойност от близо 45 млн. лв. 

Борисов подчерта, че се правят най-добрите пречиствателни станции с най-добрата апаратура и ги сравни с тези в Европа, като допълни, че изпълнителите и доставчиците са същите фирми. "Аз съм убеден в качество им", категоричен бе той.

Борисов инспектира ремонта на "Тракия"

"Тази година ще направим кръговото в Ямбол. Проектът е готов - 16 метра кръгово. Само да го довършат като скица и го правим", каза още Борисов и определи кмета на Ямбол като работещ.

Министърът на финансите Кирил Ананиев обърна внимани, че много често се коментира политиката по доходите на правителството."Над 6,6 милиарда лева повече спрямо 2017 година е инвестирало правителството за доходи и пенсии в рамките на настоящия мандат" изтъкна министър-председателят Бойко Борисов.

Министърът на финансите Кирил Ананиев, който също беше с премиера, заяви, че през четирите години от 2017 до 2021 г. до пенсионерите са достигнали 52 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,366 млрд. лв. което е ръст от 37,23 %.

Борисов: Навсякъде, където има компрометирани пътища, работят машини и строители (ВИДЕО)

За мандата до заетите в бюджетната сфера, включително  учителите, полицаите и лекарите са достигнали над 33 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,252 млрд. лв. или има ръст от 61,66 %.

Освен с европейски средства, условията на живот за гражданите в Ямбол се подобряват и с помощта на отпуснатите от правителството средства. В края на миналата година на Ямбол правителството отпусна общо 7,3 млн. лв. за ремонт и реконструкция на улици и изграждане на тротоарни настилки, както и за основен ремонт на спортна зала „Диана“.

МС

В рамките на предходните две години общината е била подпомогната със над 660 000 лв. за ремонтно-възстановителни работи на преливник, водобоен кладенец и подпорна стена на разделително съоръжение на река Тунджа.

Отпуснати са и 50 000 лева за възстановяване на покрива на учебния корпус на Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Никола Йонков Вапцаров”.