Борисов намери връзка между бюджетните дефицити и футбола
Борисов намери връзка между бюджетните дефицити и футбола / Снимки: www.government.bg
Борисов намери връзка между бюджетните дефицити и футбола
45710
Борисов намери връзка между бюджетните дефицити и футбола
  • Борисов намери връзка между бюджетните дефицити и футбола

България и Румъния ще работят съвместно по различни проекти, сред които строителството на Дунав мост 2 и нови мостове при Силистра-Калараш и Оряхово-Бекет, изграждане на водни електроцентрали по река Дунав, довършване на газопровода Русе-Гюргево. Двете страни подписаха поредица от споразумения, сред които споразумение за сътрудничество и ежегодно провеждане на съвместни заседания, както и споразумение за обща охрана на въздушните ни граници. Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че стокообменът между двете държави се е увеличил пет пъти през последните 2 години, а общият ни пазар се формира от 35 милиона души.

Борисов сподели и първата съвместна шега с румънския си колега Емил Бок: "С колегата Бок се шегувахме, че българският и румънският национален отбор по футбол не вървят много добре. Аз му казах, че те лесно могат да се оправят, ако вдигнем бюджетните дефицити - такива, каквито са в Италия, Испания, Португалия, Англия. Така че намерихме една доста сериозна връзка между големите бюджетни дефицити, дълга и съответно футболните първенства".

Борисов намери връзка между бюджетните дефицити и футбола
netinfo

Румъния и България настояват за коректно решение за присъединяване към Шенгенското споразумение, което да се основава на постиженията на двете държави и да е съобразено с началните правила, а не с промените в тях. Това заяви румънският премиер Емил Бок след проведеното съвместно заседание на правителствата на Румъния и България в столицата Букурещ. От своя страна българският премиер Бойко Борисов призова членовете на Шенген да пазят толкова добре границите си, колкото България и Румъния.

Европа е спокойна, защото и България, и Румъния пазят перфектно Шенгенската граница. така че нашата задача сме си я изпълнили в пълен обем. Апелираме и други държави от Шенгенското пространство така добре да си пазят границите, както ние. С това, което в момента между двете министерства на културата в общите ни проекти, които имаме. аз съм убеден, че всеки, който посети Румъния и България, ще се убеди, че това са действително много древни, много европейски народи, които не заслужават да бъдат обиждани, заяви Борисов.

Борисов намери връзка между бюджетните дефицити и футбола
netinfo