/ БГНЕС
Докато се водят преговори между парламентарно представените политически сили за изработване на коалиционно споразумение за бъдещо управление на страната, то лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи изявление пред медиите в Арбанаси, като начерта три кризи в страната - миграционна, COVID и финансово-икономическа.

"Нямаме план за възстановяване, всеки понеделник се тегли по половин милиард, без да се знае за какво е", каза той.

"Истински притеснителното е като гледам как и в Ню Йорк затвориха днес. В Европа, какво се случва с мутацията, която върви, а тук е безхаберие", каза Борисов. 

"Кампанията свърши, сега разговорите трябва да бъдат за бюджета и по конкретни теми", заяви още Бойко Борисов, като допълни: "не виждам как се осъществява промяната. По-важно е да мислят за бюджета и да внимават, какви мерки предлагат. Когато предлагаш един бюджет опозицията иска да се харчат повече пари, а управляващите предлагат консервативни мерки, за да не се надхвърли бюджетният дефицит", каза още Борисов.

"Едно от първите предложения, които ще направим, когато влезем в парламента, е мораториум върху тегленето на дълг", каза Борисов.

"Нямало да правят атомна централа в "Козлодуй", а ще правят водородна централа - това са смели предложения за бъдещето. Незнанието мога да го оправдая, откъде да знаят, че сме увеличили с 30 години напред живота на 5-ти и 6-ти реактор на "Козлодуй", ще проверят и ще се уверят, че е така", коментира Бойко Борисов.

"Има внушения за АМ "Струма". Това казвам и спирам до тук.  Спряха АМ "Хемус", но чувам, че ще правят Констанца-Истанбул. Какво ще допринесе това за нас...", пита Борисов.