Цвета Караянчева ще бъде номинирана отново да е председател на парламента
ГЕРБ издигат номинацията на бившия външен министър Даниел Митов за премиер на България. Това разкри министър-председателят Бойко Борисов в свое излъчване във Facebook.

"Народът направи комисия – парламентарните избори и ни постави на първо място", коментира премиерът.

Слави Трифонов е безспорно най-успешният човек в шоубизнеса, но сега това е друга сцена - трябват бързи смели решения. "Затова предлагаме и кабинет, готов съм с кабинет" и посочи Даниел Митов като кандидат за министър-председател, който ще бъде издигнат от първата политическа сила в новия парламент - ГЕРБ/СДС.

Кой е Даниел Митов?

Даниел Митов
NOVA


Той поздрави Слави Трифонов с победата си над БСП. "Не мислех, че освен нас някой друг може да бие БСП", пошегува се той.


"Трябва да се отнасяме с уважение към всички избиратели, които са застанали зад другите партии. Но те са много по-малко. Съжалявам, че колегите от ВМРО и „Патриотичния фронт“ направиха като „Реформаторския блок“ и се явиха поотделно на изборите. Ако бяха заедно, щяха да са седми", коментира изборния резултат на бившите си коалиционни партньори.

Борисов няма да се кандидатира за премиер (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Предлагам Цвета Караянчева от район Кърджали, където се изправи срещу ДПС, за председател на парламента, и след това за зам.-председател на парламента, в случай че не бъде избрана", посочи той.

Председател на парламентарната група ще бъде Десислава Атанасова, заместник ще бъде Тома Биков, разкри още Борисов. Групата ще се казва ГЕРБ-СДС.

Борисов информира още, че има много успехи и опит, спечелил е и лидерските битки срещу Корнелия Нинова и Христо Иванов.

„ГЕРБ също е мажоритарна партия, затова искат да ни махнат. За мое най-голямо щастие имаме страхотен капитал в лицето на тази партия и доказа, че не се влияе от никого – яки структури, кадърни кметове, имаме право да ги критикуваме. Те направиха много за градовете си. Аз ги разбирам, бил съм кмет, подчерта още премиерът.

„Две дини под една мишници не се носят, затова взех това решение да се оттегля от двете места от парламента“, посочи още Борисов.