/ Министерски съвет
Премиерът Бойко Борисов инспектира заедно с министъра на икономиката полагането на тръбите на водопровода от Мало Бучино до Перник, който трябва да захрани с вода града от Белмекен през Бели Искър и рилския водопровод. Заедно с него в джипа е и министърът на икономиката Емил Караниколов, който обяснява на премиера подробно какво е направено до момента. На място ги посрещнаха кметът и областният управител на Перник.

"Ще се вкараме ли в срок?", попита Борисов строителите и настоя всичко да е готово за 30 дни.

Перник Борисов инспекция
Министерски съвет

"Ще увеличим смените", обещаха му строителите.

Борисов  допълни, че държавата преди дни е отпуснала допълнително още 27 млн. лв.

Той похвали икономическия министър и препоръча на кмета на града да дадат почетно гражданство на Емил Караниколов за усилията по решаването на проблема с водната криза.
 

Перник Борисов инспекция
Министерски съвет

Перник Борисов инспекция
Министерски съвет

Перник Борисов инспекция
Министерски съвет

После премиерът и Станислав Владимиров се шегуваха, че тръбите били боядисани в синьо, затова Борисов препоръча да се заравят бързо, а градоначалникът допълни в шеговит тон, че ще положат червен асфалт. Закачките бяха по повод факта, че кметът на Перник е излъчен от БСП.

„На няколко смени ще работят, за да успеем да докараме това, което сме обещали на перничани – 300 л/сек. Паралелно правят проектите за пречиствателните станции. Отделно в града се прави проекта, за да инвестираме и там. Тук са 27 млн, там са 35 млн., така че максимално бързо хората в Перник ще усетят държавната и местната власт в синхрон как работят.“, посочи премиерът.

След като Борисов направи коментар на обръщението на президента, отново се обърна към министъра на икономиката:

Борисов за президента: Съжалявам, че си е изпуснал нервите (ВИДЕО)

"Оставаш тук два-три месеца и докато не те направят почетен гражданин, няма да те прибирам", заръча на Караниколов премиерът.