/ БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до германския канцлер Ангела Меркел по повод атаката в гр. Ханау, при която загинаха невинни граждани, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов изразява своите искрени съболезнования към близките на загиналите, се посочва в съобщението. "Този акт на агресия показва, че трябва да сме единни в защитата на нашите ценности срещу всяко грубо посегателство върху здравето, живота и свободата", отбелязва Борисов, като изразява своята дълбока загриженост от терористичното нападение. В писмото си до канцлера Меркел министър-председателят Борисов потвърждава солидарността на България с Германия в борбата срещу всяка форма на тероризъм и насилие.

Български гражданин е сред загиналите при стрелбата в Ханау

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева също изпрати съболезнователна телеграма до своя германски колега Хайко Маас по повод стрелбата в Ханау, причинила жертви и ранени.Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Приемете най-дълбоките ми и искрени съболезнования за жертвите на кървавия инцидент в Ханау, пише министър Захариева. Тя изказва приятелска и човешка съпричастност към скръбта на близките и роднините на жертвите и солидарност и подкрепа за германския народ.

"Потресена съм от този пореден акт на жестокост. Проявите на насилие и екстремизъм са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани с никакви аргументи и каузи", посочва Екатерина Захариева.