Борисов: Гледате сериали - убийства има във всички държави
Борисов: Гледате сериали - убийства има във всички държави / БГНЕС, архив

"Бизнесът да не дава акъл от Тайланд". Така премиерът Бойко Борисов отговори на ултиматума, поставен от най-голямата работодателска организация КРИБ - или да бъдат разкрити веднага убийците на собственика на модна къща "Агресия" Александър Антов, или вътрешният министър Румяна Бъчварова да освободи поста. Шефът на КРИБ Кирил Домусчиев в момента е на почивка в Тайланд.

КРИБ иска оставката на Бъчварова заради убийството на Александър Антов

В авиобаза "Граф Игнатиево" премиерът Бойко Борисов първо защити вътрешния министър Румяна Бъчварова:

"Г-жа Бъчварова не разкрива убийства. Има професионално ръководство, което го прави, и хиляди служители на МВР, на които това им е професията. И те повече от всички искат да бъдат разкрити тези убийства и ще ги разкрият".

След това обясни, че той лично е разписал за пътуването на Бъчварова в Китай, което е било планирано и неколкократно отлагано. И не скри раздразнението си:

"Повече от всеки съжалявам, като има убийства, но това го има във всички държави по света. Вие гледате сериали всеки ден, по действителен случай, особено "От местопрестъплението: Маями", така че не е нещо, което се случва само в България".

Откриха застрелян собственика на модна къща в София (СНИМКИ)

А след това препоръча на председателя на КРИБ да не му дава съвети от дълги почивки:

„Надявам се колегите от КРИБ да бъдат по-умерени в оценките и исканията си, защото по тази логика 2-3 убийства могат да свалят всяко правителство, всеки министърът, и дават огромен шанс на криминалната престъпност да клати държавата, когато си пожелае. Искам да попитам г-н Домусчиев така ли мислеше, когато идваше да му помагаме за неговото хоби - футбола? Искам да попитам във Франция след такива убийства и терористични актове излезе ли бизнесът да иска оставка на министър, президента или премиера, или излязоха всички, хванати за ръце, да се подкрепят. Нека си изкарат почивката и като се върнат, се надявам и на мен да ми поразмине малко, и тогава да ги приема да разговаряме".

Премиерът допълни, че е дал срок до утре на обяд да има задържани и обвинени заради пребитите пенсионери в няколко пазарджишки села.