Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира актуалната политическа ситуация  и проблемите в различни области у нас.

"Докато въпросите са кой е служебен премиер, кой е служебен министър - не, че не е важно, но това е тотална безотговорност на политическите партии", каза той.

"Ето примерно в Свищов, във Велико Търново три теми, с които търся споделена отговорност след изборите. Първо безводието, какво може да се случи с водоснабдяването", обясни Борисов. 

"Дали е Горица, дали е Кики, Ники, Гълъб, на стената в Министерски съвет повече места няма за портрети на премиери", каза още лидерът на ГЕРБ. По думите му всичко това блокира администрацията. 

Той коментира и казуса с вътрешния министър Калин Стоянов. "Калин се справяше много добре, какво му беше да отива там пред президентството, не знам. Двамата с Кирил Петков поехме ангажимент той да стои дълго министър", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че президентът Румен Радев и Димитър Главчев изискват поздравления, че, по думите му, са намерили сили. "Надявам се в понеделник да има правителство, защото след това политическата криза ще е още по-тежка", заяви той.

"Не се меся в никое служебно правителство, аз искам с моите правителства да поемам ангажимент пред кметовете", каза Борисов. "Ще използвам времето с колегите от ГЕРБ да намеря максимално много точки за управление на страната, за да мога да предложа, да има излаз всички партии, ако в един момент се реши - да управляваме", категоричен бе Борисов.

"Хубаво е в понеделник Главчев и президентът да споделят къде са били компромисите в новия служебен кабинет. Декларирам, че ако някой се опита да казва, че ГЕРБ има каквото и да е било участие в служебно правителство - ще протестираме", заяви Борисов. 

По темата за спорните промени за ЛГБТ пропагандата, Борисов каза, че всяка партия има тактика. Едните - "Възраждане" правят списъци, Петков гледа няколко по-големи града - по думите му, да гласуват за тях. "Хубавото е, че нито от единия, нито от другия ще зависи да правят списъци, това е една агитация, една пропаганда", каза още той. Борисов каза, че при една евентуална "споделена отговорност" може да разглеждат и да търсят решения.

"Искам пропиляното време да приключи с тези избори. Винаги може да намерим по-добро решение за всеки един закон. Не затварям вратата в никоя посока", каза още Борисов.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня