Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в бургаската болница "Дева Мария". Той даде коментар по актуални теми пред журналисти

Борисов коментира темата с Алексей Петров. "Единственото, което съм казал, надявам се да спрат да му вдигат кокалите на човека - той осъществи логистиката, след незаконните арести, след тяхното МВР, разговор между нас не можеше да се осъществи. Физическата среща беше невъзможна, дори в парламента. Алексей Петров осигури тази логистика, за да можем да си проговорим, като важното е, че той не е присъствал на срещата, бяхме аз, Кирил и Асен", заяви Борисов.

"И тогава казахме - искаме ли за България да се опитаме да направим нещо, аз да преглътна незаконните арести, чегъртането и всичко останало, в името на по-висшите цели - България да има бюджет, план за възстановяване, Шенген, Еврозона", допълни той.

Борисов: Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков, търсеше варианти да се направи нещо стабилно

Борисов коментира изказването на президента Радев за задкулисното управление от петък.

"Доколкото знам президентската институция има две основни задачи - да обединява, втората да критикува - с първата той не се справя". заяви Борисов.

"Не вярвам президентът да се е опитал да направи интрига за човека - той създаде логистиката. Няма човек да не знае, че ние 40 години само сме се карали, само сме спорили, били сме се в спорта", допълни лидерът на ГЕРБ.

По думите му няма нищо лошо човек, който вече го няма и се създал логистика, да може да се започне разговора. Борисов бе категоричен, че физически този разговор не е могъл да се състои. Той допълни, че са били скарани.

"Спекулацията, че това правителство се дължи на Алексей Петров е спекулация. Той създаде логистиката", подчерта Борисов.

На въпрос говорят ли си с Кирил Петков и Асен Василев Борисов отговори също с въпрос: "Говорим си, защо да не си говорим?"

"По телефона аз не обичам да говоря и нямам", допълни Борисов.

Той коментира скандалния случай в "Пирогов" от преди няколко дни.

"Ако управляваше ГЕРБ за случая в Пирогов даже министъра щеше да си отиде",  обяви Борисов.