"Тук в тази зала най-важното е да пишем и приемаме закони, управляващото мнозинство демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност". Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова в изявлението си за новата сесия на Народното събрание. 

Тя даде пример с промените в Закона за съдебната власт, Закона за домашното насилие и Наказателния кодекс. По-думите ѝ това поведение е създало юридически и житейски хаос в държавата.  

"Днес г-н Борисов пред залата призна ПП, ДБ, ГЕРБ и Алексей Петров са договаряли правителството", потвърди във времето нашите думи, коментира Нинова. Изобщо не ги движи европейското бъдеще на България, интересите на народа, движат ги единствено личните, партийнитете, препирането и гарантирането, че няма да се носи отговорност за това, което са провили през годините назад, заяви тя. 

Борисов: Алексей Петров търсеше варианти да се направи нещо стабилно, провеждали сме срещи

"Единственият резултат от съдебната реформа е препирането на Бойко Борисов", заяви още Нинова. 

Относно промяната в Конституцията тя призова да не се премахва служебния кабинет. Не правете Конституция "интуито персона" за един човек, призова Нинова. Запишете, че служебното правителство и неговите правомощия се уточняват в закон, предложи Нинова.  
Теодора Цанева/БТА