След 17 години управление на ГЕРБ в София, трябва да има нов обединен фронт. Такова мнение изрази пред NOVA председателят на „Спаси София” Борис Бонев.  

„След дълго време изоставяне на тежки реформи, трябва да получим необходимото обществено доверие, за да ги извършим. Някои от тях ще бъдат непопулярни”, уточни Бонев. По думите му партията е готова както за обединено, така и за самостоятелно явяване на избори. И допълни, че на този етап разговорите им с другите партии са за приоритети. 

По думите му първите избори, в които ще участват, ще бъдат местните.

„Това личи и от името ни - „Спаси София”. Сами сме решили да се ограничим до местна политика. Всеки човек трябва да се развива там, където се чувства подготвен", смята председателят на „Спаси София”.

На въпрос вижда ли конкуренция в лицето на председателя на Общинския съвет на София Георг Георгиев, Бонев обясни: „Няма как да ме е страх от човек, който от вчера е започнал да се занимава със софийските теми. Като гледамq за него мотив е да бяга от проблема, да не поема отговорност и винаги друг да е виновен. Това много напомня на управлението на Йорданка Фандъкова. София има нужда от много по-амбициозно и решително управление. Градът ни изостава от много градове на Балканите. Продължаваме да си говорим за ремонт на ремонтите. Едни павета пред НС да не могат да бъдат наредени както трябва, ясно показва какво е нивото на управление в момента”.

Той коментира и промените в градския транспорт в столицата. По думите му в момента има разпореждане да не се глобяват пътниците с месечни или годишни карти, които не са ги валидирали при качване.

„Никой не обясни защо е важно човек да си валидира документа. Тези данни могат да помогнат на градския транспорт да бъде по-оптимизиран, разписанията да бъдат синхронизирани”, каза още Бонев.

По думите му има причина да се премахне картата за 1 линия.   

„Идеята е, че когато човек разполага с карта за всички линии, предпочита градския транспорт. Когато имате карта за една линия ,тя обикновено е от вкъщи до работа. Тоест, когато отивате до парка или другаде, градският транспорт не ви е опция и се качвате на колата”, обясни Бонев.
nova.bg