/ Булфото
Партията няма да номинира и сегашните градоначалници на Пловдив и Бургас
ГЕРБ няма да издига Йорданка Фандъкова за кмет на София на следващите местни избори. Това стана ясно от изказване на партийния лидер в Пловдив. Бойко Борисов посети града под тепетата, където придружен от кмета Здравко Иванов разгледа строежа на новата пречиствателна станция.

В отговор на журналистически въпроси, председателят на ГЕРБ обясни, че Иванов също няма да бъде издигнат за нов мандат. Същото важи и за един от най-успешните кметове на Бургас - Димитър Николов.

"Здравко Димитров има пълната подкрепа на партията. Като почне човек да се лекува много има и болежки. Говорихме преди месец, че си довършва мандата, бензиностанциите, детските градини и след това си остава да работи в партията. Така и за кмета на Бургас, така и с кмета на София. Сега е важно да работим за партията", обясни Бойко Борисов.Йорданка Фандъкова е кмет на София от 2009-а година.
 

Йорданка Фандъкова
БГНЕС


Освен, че е първата жена, която сяда в кметския стол в столицата, тя е и най-дълго управлявалият градоначалник в София. Тя спечели местните избори последователно през 2011, 2015 и 2019 година.