/ БГНЕС
"Ахмед Доган е мъдър човек, 27 години е в управлението", заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ. Борисов изрази своето съгласие с изказването на политика, че в момента няма алтернатива на управлението "Борисов 3" и по думите му "това го знае всяко дете".
 
По-рано днес почетният председател на ДПС заяви, че няма смисъл от предсрочни избори, защото сегашното правителство няма алтернатива по повод готвения от БСП и ДПС вот на недоверие.
 
Вижте какво каза Ахмед Доган пред партийния елит на ДПС

"Какво каза Доган и на БСП, и на ДПС: ще ги свалим ГЕРБ и Патриотите, но когато сме готови да управляваме. Ако го направим сега с някакви инструменти, след 2-3 месеца те пак ще ни свалят нас. Това им каза, "Изчакайте си времето, сега не сте готови." Нито е казал ние с ГЕРБ ще управляваме или еди какво си. Той се обърна на практика към БСП и към неговите", коментира премиерът.
 
Според него вотът на недоверие цели да ни изложи пред света и то точно по време на председателството на Съвета на ЕС.
 
Нинова: Борисов помоли Доган за помощ и я получи, но вот на недоверие ще има

"Обикновено като идват гости, майка и татко ме предупреждават: "Няма сега да правиш бели. Ще се държиш възпитано", за да си тръгнат гостите и да си кажат "Ей, това е възпитано семейство". Ние искаме да покажем всичките си магарии и всичко, което можем, за тези шест месеца", изтъкна Борисов.
 
Според него страната ни е напълно подготвена за домакин на Съвета на Европа: "Готови сме с всичко, което е необходимо. Мисля, че всички оценки на техническите лица, които минаха на този момент и излязоха публично да кажат, че сме готови с председателството, са факт".