/ Facebook/BoykoBorissov

Премиерът Бойко Борисов лично тества революционния 3D i-Cockpit, части от който са произведени в България .

В началото на обиколката черна котка премина пред автомобила. „Дано черната котка, която мина да е за добро“, пожела говорителката му Севдалина Арнаудова, която се возеше на задната седалка на колата и снимаше видео на живо, което лидерът на ГЕРБ сподели в личния си фейсбук профил.

Борисов от Мадрид: Втори сме в ЕС по намаляване на емисиите на въглероден диоксид (ВИДЕО)

"Този софтуер е измислен от българи. Това ни нарежда на челни позиции в Европа“, не обърна внимание на суеверието Борисов.

„Ускорява добре! Оборотите вдига, всичко! Широко е, дори и за мен. Вчера джипките изглеждаха като нормални коли, като старите, а са електрически“, допълни премиерът, който направи теста на електроавтомобила с една от шефките на компанията.

Гледах цифрите и автомобила, който тествах. Голяма част от тези заводи съм откривал. В началото шиехме седалки, табла. В последствие минахме на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил - софтуера и електрониката. Притеснително е, че бяхме най-ниско по заплащане, но затова сме си виновни ние, десетилетие промотирахме България като най-евтината работна ръка. Темповете, с които това се наваксва са достатъчно добри. Има и много високи заплати в бранша“, заяви премиерът по време на официалното тестване на революционния автомобил, произведен в България.

Борисов: Поредна добра оценка, повишиха кредитния рейтинг на страната

Бойко Борисов
Facebook/BoykoBorissov

"Навремето в един Мерцедес S-класа единственото, което правеха българите е да ходят да му подритнат гумата и да кажат "Каква направа е това". Преди месец открихме в Пловдив завод, който произвежда фаровете, мигачите, стоповете, в Димитровград са кабелите, в Русе са дистанционното управление и камерите около мерцедесите, а сега на най-специалната кола на Мерцедес ние сме направили най-важното. Съжалявам, че на фона на всички негативни новини, българите не могат да се зарадват, че този автомобил най-иновативното е създадено пак от българи", каза още той.

Бойко Борисов
Facebook/BoykoBorissov


Погледът на чуждестранната преса за срещата Борисов-Тръмп

"Ние сме готови за завод. Сигурен съм, че догодина ще имаме инвеститор. Няколко са големите компании, които се колебаят коя да дойде", обяви премиерът.