Блажев делял къща с човека, станал причина за отвличането на автобуса
Блажев делял къща с човека, станал причина за отвличането на автобуса / netinfo

Мирослав Блажев, който отвлече автобус с 37 пътници, е живял в село Хераково, заедно с Петър Ганев, разказаха за Дарик радио съседи на Ганев. По думите на Блажев, Петър Ганев се е опитал да прегази бременната му приятелката през лятото на миналата година, но не е бил осъден за постъпката си. Това беше и мотивът му за похищението на автобуса.

През лятото Мирослав е живял в къщата на Петър, но когато младежът си намерил приятелка, се наложило Блажев и жена му да се изнесат. Така, според съседите Нора и Григор, започнал конфликтът между двамата, което обяснява отвличането на автобуса: „Това нещо между тях е, защото са имали спречкване”.

Относно версията на Мирослав, че Петър е блъснал жена му през лятото, съседите твърдят, че нищо такова не се е чуло в село Хераково: „Едва ли, той и кокошка не може да заколи, камо ли да сгази жена.”

Съседите разказват, че Мирослав и Петър се познават от Севлиево. Също така са работили заедно като охранители. Хората от селото, които са виждали Мирослав Блажев, твърдят, че той е имал психически и здравословни проблеми. Това каза за Дарик радио д-р Антоанта Владимирова от местната здравна служба: „Не си заслужава толкова внимание да се обръща на човек, който е със здравословен проблем".

Петър Ганев живее под наем в махала в края на село Хераково. Малко хора го познават, но всички го смятат за добър и работлив човек. Бил е и член на ВМРО.