/ iStock/Getty Images
Бизнесът и правителството обсъждат забавянето на глобалната икономика на Четвъртата традиционна годишна среща на двете страни.

Форумът тази година ще бъде посветен на перспективите пред глобалната икономика, има ли рискове за България и как могат да бъдат избегнати,
съобщават организаторите.

2019 г. регистрира най-ниския глобален икономически растеж от началото на десетилетието, а активността в производството и инвестициите намаляват значително вследствие на влошените търговски отношения между САЩ и Китай, неяснотите около Brexit и слабият икономически потенциал на страните от Еврозоната.

Кристалина Георгиева: България може да влезе в еврозоната през 2023 г.

Участниците в програмата на конференцията ще потърсят отговори на въпросите какви биха били последствията за България, какви са приоритетите на правителството за предстоящата година и как бизнесът да се справи с предизвикателствата на забавения икономически растеж.

Бизнесът иска по-малко бюрокрация при наемане на чуждестранни работници

На форума ще присъстват над 350 собственици и изпълнителни директори на най-големите компании в България с общ оборот от над 1,5 млрд. лева. Сред гостите на конференцията ще бъдат още чужди инвеститори, посланици, представители на институции като Световната банка, ЕБВР, ЕИБ, ЕИФ, както и над 70 представители на водещите медии в страната.
БГНЕС