Бизнесменът Киров отишъл на работа ден, след като бе освободен
Бизнесменът Киров отишъл на работа ден, след като бе освободен / www.kirov.net
Бизнесменът Киров отишъл на работа ден, след като бе освободен
18921
Бизнесменът Киров отишъл на работа ден, след като бе освободен
  • Бизнесменът Киров отишъл на работа ден, след като бе освободен

Бизнесменът Киро Киров, който прекара почти 20 дни в плен на неизвестни похитители и бе освободен в понеделник вечер, заяви пред Дарик, че се чувства добре физически и психически. По думите му, похитителите се държали с него прилично и нямал проблеми с тях.

 

Какво си спомняте от тези почти 20 дни в плен? Успяхте ли да видите лицата на похитителите?

 

Ако им бях видял лицата, нямаше да говорите с мен. Аз ставам свидетел, който не може да бъде оставен жив. Това, което правим, не е интервю, не е изявление, ние ще направим пресконференция, на която ще отговоря подробно. Нека една информация да не се повтаря два пъти.

 

Чухме през последните дни мнения, че отвличанията ще се увеличат и ще станат по-модни. Дали според вас това ще стане доходоносен бизнес?

 

Очаквам такъв тип въпроси. Не ме правете специалист по нещо заради това, че са ме държали 17 денонощия някъде. Аз съм същият като преди това и след това. Нямам никакво понятие. Това не са въпроси, на които мога да отговоря. Какво аз си мисля е незначително и не играе роля. Има хора, които се занимават с това и те да правят анализи. Не може един човек, ако е претърпял катастрофа, например, да го питат после какво се прави при катастрофи. Това не е в моите компетенции. Пресконференцията няма да е насочена към жълтината – този беше държан плен, за него платиха и т.н. Искам тази пресконференция да покаже, че фирмата е жива. Аз на втория ден съм на работа. Искам да се обърна към медиите „Какво лошо ви направих, че пишете какво ли не за мен, вие ми съсипвате бизнеса. Защо?” На пресконференцията искам да срещна доброжелателност и да покажа, че в тази трудна обстановка на финансова криза, фирмата се оправя, независимо, че сме платили откуп, фирмата има сили да стои на пазара. Моля ви, не ме разглеждайте като жълта страница.

 

Това ли беше най-голямата грешка на журналистите, че удариха по името на фирмата?

 

Естествено. Киров бил пред фалит! Абе, кой ти го каза това, бе, ало, как може такова нещо! От тия писания бизнесът ми пострада. Аз, който влагам 30 милиона в държавата от данъци, какво направих, за да ми бъде съсипан бизнесът?! Какво, да отрежа тези 30-40 млн., които влагам в държавата?!

 

Цялото интервю с Киро Киров чуйте в прикачения звуков файл.