Бивш зам.-министър иска оставката на Игнатов за реакцията му след случая с Ботев
Бивш зам.-министър иска оставката на Игнатов за реакцията му след случая с Ботев / снимка: Sofia Photo Agency
Бивш зам.-министър иска оставката на Игнатов за реакцията му по случая с Ботев
55985
Бивш зам.-министър иска оставката на Игнатов за реакцията му по случая с Ботев
  • Бивш зам.-министър иска оставката на Игнатов за реакцията му по случая с Ботев

Оставката на министъра на образованието Сергей Игнатов ще бъде добре както за него, така и за българското образование. Мнението изрази в следобедния блок на Дарик Мукаддес Налбант, която работеше в образователното ведомство в кабинета на тройната коалиция.

Бившият заместник-министър, която беше посочена като автор на предизвикалия скандал доклад за дискриминацията в учебниците, определи реакцията на Игнатов след случилото се като "неадекватна".

Преди дни министърът на образованието официално опроверга информациите за несъществуваща идея за отпадането на Христо Ботев от учебниците, а след това, по поръчение на премиера Бойко Борисов, обяви, че правителството ще разглежда като заплаха за национална сигурност всеки, който направи опит за подмяна на историята.

В резултат на тези действия в критично открито писмо Мукаддес Налбант изрази съжаленията си към настоящия министър, наричайки го "обезличен".

По думите й Игнатов е трябвало да изпълни нещо, което е по волята на друг.

Абсолютно съм убедена, че ако Сергей Игнатов бъде честен пред съвестта си, е наясно, че аз не мога да кажа такова нещо за Ботев, допълни бившият зам.-министър.