Защо пет години, след като момче е буквално обезобразено, след жесток побой, все още няма повдигнати обвинения? 17-годишният тогава Кирил Балабанов е пребит пред дискотека в Бургас от осем криминално проявени мъже. Някои от тях са лежали в затвора. Нападателите избиват зъбите на момчето, след като им обяснил, че се качва в таксито, което той е извикал.

„Предните зъби бяха много лошо изместени. Успяхме да запазим единия, все още съм с протези. Лечението беше много скъпо и все още продължава”, споделя пострадалият пред NOVA.

До побоя се стига след свада. Кирил и негови приятели излизат от дискотека и си поръчват такси. При пристигането му друга група се насочва към колата.

„Те буквално нахлуха в таксито. Последва молба от моя страна да го напуснат. Мъж, видимо по-голям от мен, се приближи и се обърна към мен агресивно. Замълчах, за да не влизам в конфликт, и му обърнах гръб. Той явно се почувства засегнат и ме удари, аз му отвърнах, след това всичко стана много бързо”, разказва Кирил.

Освен с юмруци, мъжът е ударен и с тъп предмет. От побоя той е с множество физически и психически травми. Инцидентът има свидетели и безспорни доказателства. Делото обаче все още е при дознател. За пет години са напуснали двама разследващи полицаи, сменил се е и наблюдаващият прокурор. От прокуратурата уверяват, че разследването е на финална права и скоро ще бъдат повдигнати обвинения.
NOVA