Младежът, който преби медицинска сестра в „Пирогов”, а след това се самоуби, най-вероятно е бил замесен в секта. В това се съмнява баща му, посочва NOVA.

Младеж преби медицинска сестра
 
„Когато беше докаран от мен и майка му и хоспитализиран в клиниката по токсикология, момчето не беше агресивно. Имаме и видиоклип, можем да го докажем”, заяви бащата на Калоян Милев.
 
В болницата му направили изследвания и се оказало, че 18-годишният младеж е пушил марихуана. В болницата го завързали за леглото, но според бащата, не защото е бил агресивен.
 
„Не беше на себе си”, заяви бащата и допълни, че според него синът му е бил замесен в секта.
 
„Говореше за Господ, демони, дяволи, че е бил избран и това последните четири-пет дни. Той е спортист, боксьор, цял живот се е занимавал със спорт”, каза бащата.

„Опитах се да говоря с него, беше адекватен до преди четири дни, когато започна да говори това. Не е бил агресивен. Цялата му агресия беше в залата. Там тренираше, тичаше, интелигентно момче. Цял живот се е занимавал със спорт и музика. Но как се е забъркал в секта?! Вероятно някой го е завел“, посочи още бащата и допълни, че в семейството няма никакви проблеми.

Относно контактите му в социалните мрежи, родителите му обясниха, че не знаят друго все още, тъй като паролата на профила му все още не е разбита.

Нападателят на медицинската сестра от "Пирогов" най-вероятно се е самоубил
 
Какво е причинило агресията към медсестрата не може да каже и шефът на „Пирогов”, проф. Асен Балтов.

„Когато младежът е постъпил в клиниката, той е бил абсолютно спокоен. Бил е фиксиран към леглото, защото е бил неадекватен, но не и агресивен. Това, обаче, което се е случило в по-късните часове, е довело до това, заради което е такова състоянието на нашата сестра. Не можем да кажем какво е провокирало агресията, но в никакъв случай не е реплика на сестрата, тъй като преди това са минали визитация с дежурния токсиколог, не е имало никакви проблеми. След това тя го видяла, че той е излязъл от стаята, развързал се е и го помолила да се върне обратно да си легне. Той бил спокоен и казал, че ще си легне. След това влезли в стаята, той се обърнал и ударил сестрата“, каза проф. Балтов.
 
Петима охранители са постоянно на работа в „Пирогов”. Най-вероятно са били на изходите и входовете на болницата”, допълни той.

Нападнатата от младеж медицинска сестра: Страхувам се
 
По думите му когато младежът се е опитал да напусне клиниката, е разбил датчиците за предупреждение за пожар, поради което се е включила алармата, а охранителите са тръгнали да видят какво се случва. Сестрата пък изобщо не е успяла да натисне паник бутона, който е мобилен и е бил в престилката й.
 
Предстои пострадалата жена да бъде оперирана днес.
nova.bg