Автобусните шофьори в София – чести жертви на нападения
Автобусните шофьори в София – чести жертви на нападения / снимка: Sofia Photo Agency
Инцидентите, при които шофьори от градския транспорт на София стават жертва на различни посегателства са често явление. Това каза пред Дарик Митко Димитров, управител на фирма „Еридантранс" по повод снощния случай, при който водачът на автобус по линия 260 Борис Антов беше пребит с камъни в квартал „Горна баня".

Линията се обслужва от компанията на Димитров. Той допълни, че служителите му са инструктирани да не влизат в какъвто и да е конфликт с пътници и че фирмата поема разноските по лечението на пострадалия шофьор.

Пострадалият още е във Военно-медицинска академия, където му е направена операция на челюстта и десет шева по лицето.

Ето какво разказа за инцидента пострадалият Борис Антов пред Дарик:

Към последната спирка отивах, там има училище. Видях две момчета, че са агресивни. Едното се хвърли, излезе на средата на улицата и аз го избегнах в ляво. Момчето обаче се удари в колата при последната врата и аз си заминах. Стигнах на последната спирка и при тръгването надолу ме видяха, че идвам. Момчето, което беше излязло на улицата, беше с камък в ръката и като приближих към него, удари с камъка и счупи левия фар на автобуса. Аз спрях, слязох да видя и какво е счупено и не очаквах, но ме удари. После опита още един-два пъти да ме удари и хвърли един камък и стана белята.