Атентатът няма да помрачи отношенията ни, обяви министър Стас Мисежников
Атентатът няма да помрачи отношенията ни, обяви министър Стас Мисежников / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Атентатът не може да развали отношенията между страните ни, обяви израелският министър на туризма
55447
Атентатът не може да развали отношенията между страните ни, обяви израелският министър на туризма
  • Атентатът не може да развали отношенията между страните ни, обяви израелският министър на туризма

Отношенията между България и Израел винаги са били отлични, въпреки опитите за тяхното разваляне, какъвто е атентатът на летище Бургас. Това заяви израелският министър на туризма Стас Мисежников по време на среща с българската еврейска общност в софийската синагога.

Мисежников е на посещение в страната ни, за да се запознае с мерките за сигурност, предприети от българското правителство след атентата от 18-ти юли, при който загинаха общо седем души.

Израелският министър посочи, че взаимоотношенията между двете държави ще се развиват и подобряват, а връзките в сферата на сигурността ще бъдат засилени.

България и Израел поддържат отношения в различни сфери, като социалната политика и туризма, и това ще продължи, заяви Стас Мисежников.

Посещението на израелската делегация е доказателство, че отношенията в туризма ще се развиват, подчерта Мисежников.

Атентатът няма да помрачи отношенията ни обяви министър Стас Мисежников
netinfo

На същото мнение е Жозеф Коен, български евреин, председател на народно читалище "Емил Шекерджийски": "Срещите, както каза министърът на туризма, с висши държавни ръководители ще доведе до още по-силно и по-добро взаимодействие и работа в тази насока. Нищо не спира притока на израелски туристи у нас".

Една от целите на посещението на израелската делегация е да покажем че въпреки опитите за жестокост срещу евреите, те ще продължат да пътуват свободно по целия свят и няма да отговорят на този атентат със страх.

Стас Мисежников благодари на еврейската общност у нас за подкрепата, оказана на пострадалите при атентата израелски граждани.

Атентатът няма да помрачи отношенията ни обяви министър Стас Мисежников
netinfo