Нееднократно сме казвали, че всички аргументи трябва да се отстояват на мястото, на което се прави политика. Напускането и липсата на диалог не е правене на политика. Искаме диалог, искаме яснота как и дали ще работим заедно. Ултиматумите, условията, за нас са просто част от една игра. В подобни неща не участваме. С ясната отговорност сме за това, че на България й е нужно правителство, както и разум, път, хора, които могат да отстояват интересите й. И затова сме поемали всички разговори тук. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС Десислава Атанасова във Велико Търново.

Комуникацията с ГЕРБ може да започне и по телефона, смята Петков

"И тъй като от вчера се появяват някакви условия, като председател на ПГ на ГЕРБ казвам, че ние спазваме вече одобрената обща законодателна програма, която е изработена заедно с ПП- ДБ, която има и 25 точки. Към този момент вече са изпълнени някои от нея - за съдебна реформа и за реформа в КПКОНПИ", заяви тя.

"Законопроект, изготвен от ГЕРБ, получи мнозинството в зала. Не допускаме никакви критики че не си спазваме ангажиментите, поети към ПП-ДБ, и към нашите избиратели. Всички останали проекти са или на проект първо четене, или са в комисии, добави Атанасова. Наясно сме, че местната власт очаква средства по ПВУ, както и работещи европейски програми и правила, и от името на 69-те народни представители на ГЕРБ, че това ще продължи. Ще бъдем отговорни към поетите ангажименти, допълни Атанасова. Съдебната реформа не иска смяната на една персона с друга, а промяна на процеса", допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.
БГНЕС