„Мисля че никак не е елегантно спрямо дама да се скриеш зад гърба ѝ. Това, че Трифонов номинира Антоанета Стефанова е чудесно, но е опит за заобикаляне на дадената отговорност. На минутата, на секундата тя ще върне мандата. Тоест, „Има такъв народ” и лично, и персонално Трифонов няма никаква идея как се управлява и как се носи отговорност”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Когато мандатът бил връчен на ГЕРБ от партията заявили ясно и отговорно каква ще е структурата на Министерския съвет, заяви тя.

Манолова: Борисов да свърши това, за което е избран за министър-председател (ВИДЕО)

„Всички хора, които сме предложили, са с биографии и имена. Хора, които на следващия ден след избор могат да влязат в кабинетите и да работят”, уточни Атанасова.

Според нея Слави Трифонов поставя президента Румен Радев в „странна ситуация” заради изявлението си, че ще върне мандата за съставяне на правителство.

Трифонов: Не бягаме от отговорност - така е разпоредил суверенът

„Животът на парламента към този момент не е съкратен и тук е важно да кажем, че за всякакво законодателство, включително лобистко и противоконституционно, вероятно ще носи вина и отговорност и президентът”, смята депутатът от ГЕРБ.

Атанасова заяви, че от ГЕРБ очакват коя ще е третата политическа сила, която ще получи мандат. Според нея това може да не е БСП, а някоя от другите партии.
„Смятам, че бихме подходили по един и същи начин. Специално за социалистическата партия ние имаме решение на конгрес и действаме съгласно правилата. С БСП няма да управляваме”, каза още тя.  

Повече гледайте във видеото.