Кабинет на малцинството е зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което се борим, посочи лидерът на "Има такъв народ"
Не бягаме от отговорност. Може да има всякакви обвинения. Така е разпоредил суверенът, така  е раздал картите, така е гласувал уважаемият български гласоподавател, така стоят нещата. Това заяви лидерът на партията "Има такъв народ" Слави Трифонов във видео, което се излъчваше на живо във Facebook.

"Знам какво се е случило днес сутринта, защото аз го направих. Не е вярно, че бягаме от отговорност. Може да има всякакви обвинения. Това е като на един камикадзе, който не иска да се самоубие, да му кажеш, че е страхливец.

ГЕРБ: „Има такъв народ“ бяга от отговорност, изводът ще си направи народът

"Суверенът така е раздал картите и така е гласувал ГЕРБ имаха възможност за правителство, не успяха. Ние нямаме възможност, защото нямаме необходимите брой депутати и партньори. В такава ситуация не можем. Кабинет на малцинството е зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което се борим. Те не могат да бъдат управляващи. Ако направим правителство, ще бъдем зависими и управлявани от партиите, които твърдят, че ще ни подкрепят. Това е просто невъзможност", посочи още лидерът на партия "Има такъв народ".

Борисов: Трифонов да обясни защо със 165 мандата не може да управлява (ВИДЕО)

"Аз не съм човек и ние не сме хора, които можем да си позволим да бъдем зависими от доказано компроментирани политически субекти, които са алчни и не стават за това нещо. Не може да се създаде правителство в тази ситуация, защото не може да има стабилност. Като няма стабилно правителство, не може да има управление. Катастрофата е неизбежна. Има и други възможности. Следващият, който вземе мандата, може да бъде подкрепен и да се обединят около спасението на държавата", допълни той. 

БСП: Слави Трифонов провали възможността да се разгради модела „Борисов“

Трифонов определи думите на Борисов, че е политически страхливец, като "просто квалификации". 

"Ако "Има такъв народ" не участваше на изборите, статуквото щеше да победи. Щяха да са пак ГЕРБ и техните патерици. БСП щяха да са в опозиция, а ДПС да има своите фнкции", каза още той. 

"Явно нещата няма да се променят от първия път, но какво като има нови избори. Това е логичният път на демокрацията и пряката демокрация са референдумите. Никой не трябва да се страхува от това. Суверенът решава и може да отнеме време, но ще се разпореди. Всеки, който участва в тази ситуация, ще се съобразява", каза още Трифонов.