Не сме обсъждали вариант за подкрепа на правителство на "Продължаваме промяната". Това заяви категорично председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред БНТ, коментирайки вчерашните думи на лидера на партията Бойко Борисов, че е имал готовност да даде подкрепа на ПП с трима депутати.

"Ние имахме решение на ПГ, че няма да подкрепим правителство на ПП", каза Атанасова и обясни, че би определила думите на Борисов „по-скоро като шега”.

Рунд пореден: Нов сблъсък между Борисов и Петков

Според нея, предсрочни парламентарни избори са "единственият шанс за спасение". "Г-н Борисов е лидер на партията и като такъв, решенията са негови, но те се обсъждат и на Изпълнителен съвет. Гарантирам, че такъв въпрос не е стоял на дневен ред", заяви Атанасова.

"Нашата парламентарна група ежеседмично има среща с нашия лидер, последните месеци има много събития и твърде важни решения, които да обсъждаме и вземаме", допълни тя. Според нея, въведената отстъпка от 25 стотинки на литър гориво е "поредния провал".

"Много важни въпроси стоят пред България и аз мисля, че г-н Петков категорично трябва да преосмисли тона си срещу политическия опонент", заяви Атанасова относно квалификации на премиера в оставка за лидера на ГЕРБ.

Асен Василев: Не можем да работим с ГЕРБ преди да се извинят на българските граждани

На въпрос дали за ГЕРБ е условие премахването на тандема Петков - Василев за евентуално съвместно управление, Атанасова отговори:

"Нас не ни интересува всяка партия какви решения взема. Условията, които ни се поставят твърде често, не биха реферирали към същите думи или условия, които бихме поставили на други партии. За нас най-важно е да има предсрочни избори. Твърде дълго се чертаха червени линии. Вече има пропасти между партиите и обществените настроения и тонът за дебат трябва да се преосмисли", допълни Атанасова.
БНТ