Атанаска направи пълни самопризнания за убийството на Алекс
Атанаска направи пълни самопризнания за убийството на Алекс / снимка: БГНЕС

Арестуваната за убийството на 8-годишното момиченце от Поморие, Атанаска Георгиева, е направила пълни самопризнания в Областната дирекция на полицията в Бургас, научи Дарик. Тя остава в ареста. Административният ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас Калина Чапкънова по-рано през деня съобщи, че на задържаната са повдигнати обвинения за умишлено убийство.

43-годишната жена, която е живеела под наем над семейството на 8-годишната Александра Тодорова, беше задържана на 11 април. Това стана след като под легло, в таванското помещение, което обитава, беше открит трупът на детето.

Бащата на Александра, бизнесменът Веселин Тодоров, подаде сигнал, че детето е изчезнало, след като на 10 април следобед то не се прибрало след училище.

Ден по-късно за разпит бяха отведени други две жени. След претърсване на семеен хотел „Лагун" в Поморие бяха разпитани съпругата на собственика Венелин Тошков - Северина и тъща му Светлана, но срещу тях обвинения не са повдигнати и те са освободени от полицията същата вечер.

Детето е било удушено с найлонова торбичка. Причините за убийството все още не са обявени официално от властите.

Родителите вече са прибрали тялото на дъщеря си от моргата в Бургас.

Погребението на Александра Тодорова ще се състои в неделя в родния й град Поморие.

Други новини от Бургас