Откриха мъртва изчезналата Александра, арестуваха жена за убийството
Откриха мъртва изчезналата Александра, арестуваха жена за убийството / снимка: БГНЕС

Изчезналата дъщеря на бизнесмен от Поморие е открита мъртва, научи Дарик.

От полицията потвърдиха, че 8-годишната Александра е жертва на убийство. По случая е задържана жена с инициали А.Г., на която са повдигнати обвинения.

Процесуално-следствените действия продължават и в момента.

По неофициална информация тялото на момичето е намерено малко след 19:00 часа, в таванското помещение на къщата, в която семейството живее, и е разпознато от бащата Веселин Тодоров, по прякор Германеца.

„Очаквайте официална информация от прокуратурата и МВР", обясни комисар Милен Димитров - директор на областната дирекция на полицията в Бургас.

Първокласничката Александра Тодорова е в неизвестност от 16:00 часа 10 април.

Днес следобед Окръжна прокуратура - Бургас образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за отвличане. По-рано през деня полицията атакува семеен хотел в Поморие в търсене на следи от детето. Майката на Александра беше извикана, за да разпознае лични вещи на дъщеря си.

Бащата Веселин Тодоров е известен в Поморие като лихвар, прилагащ жестоки методи към своите длъжници, твърдят местни хора.

През 2010 година той, заедно с най-голямото от трите си деца - синът му Методий, и още двама души бяха арестувани по обвинение в лихварство. Тогава комисията Кушлев запорира имущество за 3 млн. лв. на Германеца.