Илиан Тодоров
Илиан Тодоров / БГНЕС, архив
Бившият депутат бил обиждан и ударен снощи в столично заведение от досегашните си другари
Областният управител на София Илиан Тодоров преустанови всякакви взаимоотношения с партия „Атака“ и обмисля дали да не напусне поста, който заема от квотата на партията на Волен Сидеров. Това потвърди за DarikNews.bg самият Тодоров.

Причината за решението му е грозен "вътрешноведомствен" скандал, избухнал в столично заведение в понеделник вечерта. След вербалното насилие се стигнало и до физическо такова спрямо него от хора от "Атака". По неофициална информация всичко тръгнало от спор с Десислав Чуколов, депутат и зам.-председател на партията. Екшънът се разиграл, след като лидерън на "Атака" напуснал известния ресторант.
"Атака" скочи за честта на журналистката, иска оставката на Петров

„Аз съм в болничен, с патерица съм. Чухме се с Волен Сидеров да се видим, тъй като от месеци не сме се виждали, за да поговорим. Поговорихме за няколко минути и той си тръгна. Обаче 5-6 човека, последните останки от „Атака“, които са се превърнали в една секта, започнаха да се заяждат с мен и да ме обиждат. Аз се придвижвам с патерица, но единият от тях ме удари“, разказа Тодоров .

Бившият депутат от "Атака" призна, че е дълбоко разочарован: „След 9-10 години разбрах, че аз просто нямам нищо общо с тези хора. Просто сме прекалено различни. Съжалявам, че по този грозен начин трябваше да се разделим, но такъв е животът“.

Волен Сидеров с 2000 лв. глоба, наложена от ЦИК

На въпрос дали продължава да бъде част от патриотичната формация, Тодоров даде изненадващ отговор: „Аз никога не съм бил член на партията“.
Областният на София е категоричен – вече няма нищо общо с „Атака“, а през следващата седмица ще обяви и дали ще остане областен управител – пост, който заема като част от квотата на партията.

„Все пак там съм от квотата на „Атака“. При положение, че нямам нищо общо с тази партия, може би най-правилно е да напусна и поста на областен управител, но още го обмислям“, обясни самият Тодоров.

Сидеров става общински съветник, не успя да се сбогува с парламента

Той поясни, че след вчерашния неприятен инцидент се опитал да се свърже с Волен Сидеров, но безуспешно. „Телефонът му беше изключен. Днес не ме е потърсил. Не смятам, че вече има какво да си кажем с него повече“, каза Тодоров и поясни, че отношенията между двамата са влошени отдавна.

По-късно за раздялата си с партията той съобщи в официално комюнике: "Като областен управител на Софийска област, заедно с екипа на областна администрация направихме добри неща. Две от тях, по които работя повече от година и половина са споразуменията за сътрудничество между Софийска област и Китай и Софийска област и Мароко, които смятам да финализирам, заради възможностите за развитие, които предоставят на Софийска област. Зная, че гражданите ще го оценят. Относно оставката ми като областен управител, която както знаем, всеки носи джоба, уверявам ви, ще бъде плод на обмислено решение". 

DarikNews потърси за коментар лидера на партията Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов, но на този етап медията ни не успя да осъществи връзка с тях.

В позиция, изпратена до NOVA, от партия "Атака" заявиха следното: "Във връзка с изтекла в медийното пространство информация, че е имало скандал между членове на ръководството на партия "Атака" и областния управител на София-област Илиан Тодоров заявяваме следното: Нито Волен Сидеров, нито Десислав Чуколов са присъствали по време на ситуацията, която описва Тодоров пред медии. Това, което знаем от персонала на заведението, е, че областният управител Илиан Тодоров се е държал непристойно и е хвърлял чаши и бутилки към персонала и клиенти на заведението. Тодоров е нанесъл и имуществени щети на ресторанта. Какво е предизвикало агресията на Илиан Тодоров, за нас остава неизвестно. Каква е причината за инцидента, опитваме да изясним в момента, но не смятаме, че случаят е от обществено значение".