Министерство на финансите подкрепя Проект на решение за определяне на допълнителен срок за събиране на приходи, за извършване на разходи и за предоставяне на трансфери. Той е необходим, за да има технологично време за да бъде приет Бюджетът на България за 2023, който не беше внесен, не беше разгледан м.г., както е по Закона за публичните финанси.

Това заяви министърът на финансите Асен Василев.

Бюджетната комисия прие удължаването на бюджета

„Това решение определя последователността на плащанията и дава възможност събираните приходи да бъдат използвани за плащания от Закона за публичните финанси. Това върви в комплект и със Законопроект за промяна на удължителния закон, което ще освободи плащанията за общините и за здравна каса, така че те да могат да се извършат в пълен размер“, каза Василев, като посочи, че това решение следва да важи до приемането на нов бюджет, но не по-късно от 31 юли.

Депутатите ще обсъдят проект на решение за допълнителен срок за събиране на приходи

Той увери, че Министерството на финансите поема ангажимент да внесе проект на бюджет много скоростно в Народното събрание, така че да има достатъчно време той да бъде приет и обнародван до 31 юли т.г.
БГНЕС