Арестуваха кмета на община Куклен и заместника му
Арестуваха кмета на община Куклен и заместника му / снимка: DarikNews.bg, архив

Кметът на община Куклен Димитър Сотиров, който кара четвърти мандат, е арестуван днес по обяд, научи Дарик. По-късно е задържан и заместникът му Иван Апостолов. Засега двамата са с мярка за неотклонение за 24 часа, потвърди окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Сотиров е разследван от няколко месеца за длъжностно присвояване в особено големи размери и за престъпление по служба. Обвинение все още не е повдигнато. За първото провинение Наказателният кодекс предвижда от 10 до 20 години затвор. За същите провинения е задържан и заместникът на Сотиров.

Досъдебното производство е образувано още през юни. Разпитани са много хора и са извършени процесуално-следствени действия, съобщи за Дарик говорителят на Окръжна прокуратура Пловдив Галина Андреева.

По неофициална информация Сотиров и заместникът му са ощетили общината, като с фалшиви документи са източвали пари от бюджета.

Преди време медиите съобщиха, че кметът е продал сам на себе си общински земи за 1, 20 лв./кв.м. В случая той се явява едновременно продавач и купувач. Разследващите са проверявали граждански договори, за които се смята, че са били фиктивни.

Новини от Пловдив