Арестуваха Антон Петров-Хамстера за подготвяне на тежко престъпление
Арестуваха Антон Петров-Хамстера за подготвяне на тежко престъпление / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

За трети път в рамките на по-малко от два месеца задържаха Антон Петров-Хамстера. Подсъдимият по делото „Октопод” е бил задържан снощи в ГДБОП. Това потвърди за Дарик адвокатът му Ваня Траянова.

Около 19.00 ч. вчера вечерта двамата отишли в главната дирекция, за да разберат защо личният автомобил на Петров, заедно с шофьора му, са били задържани час по-рано. По време на престоя им в ГДБОП пристигнал шефът на антимафиотите Станимир Флоров и уведомил Траянова, че клиентът й ще бъде задържан за 24 часа. По-късно станало ясно, че основание за поредния арест на Хамстера е подозрение за извършено тежко криминално престъпление, обясни адвокат Траянова.

По думите й този път задържането на Петров е заради участието му в схема за трафик на хора. За по-малко от два месеца Антон Петров- Хамстера бе задържан три пъти в подозрение за извършени тежки престъпления. По неофициална информация сред тях е и готвено покушението на шефа на ГДБОП Станимир Флоров. До момента обаче срещу него няма нито едно обвинение по тези подозрения.