Според Харалан Александров, когато човек е гневен, той е като обладан от демон
Само за седмица три случая на непредизвикано насилие разтърсиха обществото. Жертви станаха две жени и един мъж. Коментари след случаите обаче породи освен насилието и безучастното поведение на свидетелите.
 
"Агресия винаги е имало, въпросът е как тя се контролира", коментира пред NOVA социалният антрополог Харалан Александров. Според него агресивното поведение е вътре в нас и не е нужно да бъде предизвикано.
 
Поглед и реплика на пенсионерката отключили агресията на Живко (ВИДЕО)

"Когато си гневен, си като обладан от демон. За упражняването на насилие трябва да има не само наказания, но и превенция", категоричен бе Александров.
 
Пак агресия без причина: Жена ритна пенсионерка в София

Своя горчив опит сподели и съпругата на футболиста Ваня Джаферович - Евгения. Преди години тя била бита на спирка на градския транспорт в София от непозната жена. Свидетелите на случилото се останали безучастни и само един от тях се съгласил да свидетелства пред полицията.
 

Брутална агресия: Мъж ритна възрастна жена на спирка в Бургас (ВИДЕО)

В други репортаж на NOVA героите са също са жертва на неоправдано насилие, но при тях продължава вече година и жертвите са повече от 15 души. Те са редовно тормозени - психически и физически, от млад мъж, срещу когото са подавали много жалби и сигнали в полицията.
 
Един от потърпевшите разказва, че агресорът опитвал да влезе в дома му, постоянно го заплашвал с убийство и дори го е бил.
 
nova.bg