Живко Кючуков
Живко Кючуков / netinfo
26-годишният мъж, потрошил жена на спирка, остава в ареста
Критичен поглед и реплика за младото поколение, отправена към друга жена на спирката, отключили агресията на Живко Кючуков, който на 9 май през деня нападна и потроши става на 72-годишна учителка в Бургас. Това обясни пред журналисти адвокат Благой Потеров, малко след като нападателят беше въведен под засилена охрана в Бургаски окръжен съд. Потеров пое служебната защита на обвиняемия в причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди 26-годишен мъж.

Съдът решава днес ще остане ли Живко в ареста


По думите му, момчето трябва да се лекува, независимо че е бил адекватен в момента на извършване на вандалската проява. Той настоява за спешна тройна съдебно-медицинска експертиза и незабавно лечение на младежа. "Много съжалявам за постъпката си! Моля ви, пуснете ме и аз съм човек, искам вкъщи", каза самият обвиняем в съдебната зала. Според магистратите, има всички законови изисквания за вземане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. За съдебната инстанция обвиняемия е личност с висока обществена опасност. Съдът обаче отчете като индиция в тази насока установените криминалистични регистрации на Живко К., които го очертават като личност склонна да върши правонарушения и престъпване на установения в страната правов ред.

Съдът за Живко: Безпардонно! Брутална демонстрация против установения ред


С действията си 26-годишният бургазлия е демонстрирал, че е обществено опасен, за което свидетелства това, че е извършил деянието пред много свидетели на публично място, без да бъде провокиран. С решение на Бургаски окръжен съд, той остава в ареста за постоянно. Кючуков беше арестуван снощи, след като стана ясно, че в момента на извършване на деянието той е бил вменяем. Наложена му бе мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

Мъжът, нападнал възрастна жена на спирка в Бургас-психически здрав и готов за съд

Първоначално Кючуков беше арестуван като заподозрян, а после освободен от полицията. Той представи медицински документи, доказващи че страда от шизофрения. Прокуратурата повдигна обвинение срещу неизвестен извършител, което от вчера вече е променено. 

Брутална агресия: Мъж ритна възрастна жена на спирка в Бургас (ВИДЕО)

Анализи на екип от психолози показа, че младежът е бил адекватен и психически здрав в момента на извършване на деянието. Видеозаписи от охранителните камери на спирката, разпити на свидетели и показания на 72-годишната жертва Виолета, която след спешна операция на тазобедрената става все още се намира в болница, доказаха че именно Живко е автор на престъплението. Той може да получи до 3 години затвор за деянието.