/ Георги Димитров
Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов предложи на депутатите да дадат своите предложения за членове на Националния оперативен щаб. Такова предложение направи той от парламентарната трибуна.

"Поисках думата във връзка с многото изказвания, свързани с Националния оперативен щаб. Изключително съм доволен, че днес виждам всички изключително спокойни и като че ли разумът почва все повече да се връща. От самото начало на пандемията и сега твърдя, че пандемията в България може да бъде овладяна с три неща: с разум, интелект и дисциплина. Дами и господа народни представители, единствено и само единни можем да се изправим и да победим пандемията срещу COVID-19. Няколко дни слушам как представители на различните политически партии предлагат членове на НОЩ и имат идеи за неговите функции, състав и неговите действия. Ако наистина смятате, че НОЩ е органът, който може да управлява ефективно пандемията в Република България, много моля, дайте вашите предложения за членове на НОЩ по начина, по който ги заявихте в кулоарите на Народното събрание", посочи той.

Борисов: Разпоредих на Ангелов да възстанови НОЩ, докато се избере друг

Той обърна внимание, че са били изказани твърдения, че хирурзи не могат да управляват пандемията. "Аз твърдя, че пандемията се управлява успешно. Това е видимо за всички. Числата го показват и числата показват това мое твърдение и ние успяваме да излезем успешно и от третата вълна", подчерта министърът.

М"ожем заедно да покажем, че обединени мислим и правим това, което говорим", подчерта той и призова депутатите да бъдат отговорни към българските граждани.

"Утре Националният оперативен щаб и аз като министър на здравеопазването в оставка ще дадем поредния брифинг, с който да информираме българското общество. Моля, ако днес е възможно, нека Народното събрание вземе решение и да даде членове на НОЩ, които докрая на деня да бъдат конституирани. Можем наистина заедно да покажем, че обединени наистина мислим и правим това, което говорим, а не само говорим", заяви още проф. Костадин Ангелов.