Ангел Бончев иска откупа от фондацията, на която го дари
Ангел Бончев иска откупа от фондацията, на която го дари / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Ангел и Камелия Бончеви искат да им бъдат върнати 157 000 евро, които през лятото на 2009 г. дариха на фондация „Утре за всеки” по заповед на бандата на „Наглите”, пише в си броя си във вторник вестник „24 часа”.

Денонощие, след като бившият борец и тогава президент на „Литекс” обяви публично, че превежда сумата, съпругата му Камелия бе освободена от плен.

Чрез адвокати семейство Бончеви вече е завело дело за възстановяване на сумата. „Дарихме парите насила, а прокуратурата не обвини „Наглите” в изнудване. Освен това хората от фондацията цели две години не ни потърсиха, не дойдоха да ни видят, а Камелия дори се бори с рак”, коментира Ангел Бончев. „Центърът, който те са ремонтирали, е за разкрасяване, не спасява тежко болните”, заяви и Камелия Бончева.

Ангел Бончев иска откупа от фондацията на която го дари
netinfo

В края на януари месец семейство Бончеви даде показания пред съда и разказа подробности за времето, прекарано в плен.

Ангел Бончев бе отвлечен на 21 май 2008 г., докато паркира колата си. От бус със синя лампа излезли маскирани, които викали „Полиция”. Държали го в една от „къщата на ужасите” в Бистрица и то в мазе. 50-дневният му престой е бил изпълнен с невероятен ужас, стана ясно от разказа му през съда. Двата му пръста са били отрязани в два последователни дни. Първо му отрязали кутрето на лявата ръка, при това с клещи. За да се бори с болката му оставили само течен аналгин. Той изпил няколкото ампули през вечерта, за да облекчи болката. На следващия ден отрязали и част от безименния му пръст по същия начин.

„Неизвестността убива, не пожелавам това да се случи на никого”, каза пред съда Камелия Бончева, също жертва на групата за отвличания. Тя си спомни, че е била държана във влажно помещение с размери 4 на 7 метра. Отляво на помещението е имало стелажи по цялата стена. На двора е имало крушово дърво, като похитителите са й давали да се храни с плодовете му. След освобождаването си, Бончева е ходила да разпознава къща в столичния квартал „Бистрица”. Според нея, къщата е същата, като тази, в която е била държана в плен, защото е видяла стелажите и дървото.