/ БГНЕС

Александрина Пендачанска обяви, че подава оставка от Обществения съвет на БНР, съобщи радиото. Тя публикува в социалните мрежи копие от писмото си до Обществения съвет на радиото и до генералния му директор.

"Моля, считано от днес, 10 април 2022 г., да приемете оставката ми като член на Обществения съвет на Българско Национално Радио", пише Пендачанска и уточнява, че причината е последното издание на предаването "Политически НЕКоректно".

"Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини", споделя Пендачанска.
 


Водещият Петър Волгин оповести в ефир в неделя непотвърдена, но тиражирана от някои сайтове, информация за пленяване на кораб с българи в Мариупол, която МВнР по-късно отрече.

"Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не желая името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната - агресор и престъпния режим на президента ѝ, Владимир Путин", завършва тя.

БГНЕС