/ iStock/Getty images
Пореден случай на насилие на пътя. Прокуратурата в Пловдив привлече като обвиняем мъж на 58 години, упражнил физическо насилие срещу друг шофьор, непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Криминално проявен мъж счупи стъкло на кола с брадва и рани шофьора

Деянието се отличава с изключителна дързост и е извършено при управление на моторно превозно средство, добавиха от прокуратурата.

Причината за инцидента е препречване на пътя от лекия автомобил на движещ се в същата посока товарен автомобил, управляван от 20-годишен мъж. Възникнало е леко пътнотранспортно произшествие с имуществени вреди, които не са на значителна стойност. След инцидента водачът на леката кола е принудил другия водач да спре, извадил го от шофьорското място, повалил го на земята и го блъснал на пътното платно.

По-младият мъж е получил телесни увреждания. Преди да пристъпи към тези действия мъжът от лекия автомобил се е опитал да извади законно притежаван пистолет, но изтървал оръжието на земята, информираха още от прокуратурата.

Водач засече шофьорка и хвърли по нея запалена цигара

По делото са разпитани свидетели. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив. Действията по разследването продължават, посочиха още от институцията.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Пресиана Вълканова/БТА