Бившата полицайка Симона Радева ще бъде съдена за лично укривателство. Тя беше уволнена, защото е занесла стълба на Георги Семерджив след тежката катастрофа на булевард "Черни връх", при която загинаха две млади жени. Той избяга от местопроизшествието, а по-късно стана ясно, че Радева му е занесла стълба, с която той да влезе в апартамента си. 

"Симона Радева никога не е признавала, че е помогнала на Семерджиев - както по време на досъдебното, така и по време на съдебното производство. Безспорно, срещу нея бяха събрани доказателства, че тя е помогнала да се укрие подсъдимия Семерджиев, като е занесла стълба от неговата автомивка заедно с работници му до жилището, където живее. Това се потвърждава от служителите на Семерджиев, както и от видеозаписите", коментира в ефира на „Здравей, България” адвокатът на семейството на Хариет Стефанович Пламен Димитров.

Дават на съд полицайката Симона, помогнала на Семерджиев да се укрие след катастрофата

По думите му Радева първоначално отрекла пред съда, че жената на записите е тя. "След което каза, че е тя, но не носи стълба, а си сменя номерата на колата, тъй като предният бил смачкан. Много е интересно как се сменят номера в 2.00 ч. през нощта", заяви защитникът. 

На въпрос какво наказание очаква Радева, ако се докаже нейната вина, той подчерта, че законът предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода. "Но тъй като тя не е осъждана, най-вероятно ще получи условна присъда. Според мен прокуратурата трябваше да повдигне обвинение срещу нея и приятеля ѝ Мирослав Якимов за затаяване на истината и лъжесвидетелстване", подчерта Димитров. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня