Това се случва две години след произшествието, при което загинаха две млади жени
Бившата полицайка Симона Радева отива на съд заради укривателство на Георги Семерджиев, който преди две години предизвика тежка катастрофа край хотел "Хемус в София.

При инцидента загинаха две млади жени, а Семерджиев избяга от мястото на произшествието.

Полицайката Симона Радева: Не знаех, че Семерджиев е предизвикал катастрофата

Софийска районна прокуратура предаде на съд бившия полицейски служител за това, че на пети юли 2022 г. тя спомогнала на лицето Георги Семерджиев, подсъдим за извършено престъпление да бъде осуетено наказателно преследване срещу него.
 

Симона Радева
Булфото


По това време Симона Радева е младши инспектор-полицай в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ към 01 РУ-СДВР,

Прокуратурата посочва, че бившата полицайка е осигурила металната стълба, с която Георги Семерджиев се изкачил до терасата на жилището си. Там той се укри до идването на униформените, които го арестуваха на следващия ден.

Полицайката Симона Радева се яви в съда по делото „Семерджиев“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за авторството и вината на обвиняемата за престъпление по чл. 294, ал. 4 вр. ал. 1 НК, поради което Софийска районна прокуратура е внесла делото в Софийски районен съд с обвинителен акт.

По досъдебното производство са разпитани осемнадесет свидетели, назначени са експертизи, приобщени са веществени доказателства.

В обвинителния акт на Георги Семерджиев пише, че той е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал и на червен светофар.

За тежката катастрофа на бул. „Черни връх” обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на две момичета: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло случаят е квалифициран като особено тежък.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня