/ / iStock/Getty Images
След смъртта на 3-годишния Алекс, който беше разкарван между три болници, проверката на Медицински надзор показа, че няма виновни медици. Адвокатката на семейството София Николова обаче твърди, че документите по случая са подправени. 

Няма виновни за смъртта на 3-годишния Алекс


"Родителите няма да спрат да търсят истината. Според нас извършената проверка е компрометирана и опорочена, тъй като се базира на документи, които са преправяни. Първата епикриза, която е дадена, е без диагноза, няма и подпис на анестезиолог, а той е бил през цялото време до детето, каза Николова по bTV и уточни, че става въпрос за епикризите, с които детето е изписано от столичната педиатрия. "Когато детето е изпратено към "Пирогов", на родителите е дадена епикриза без диагноза и без подпис от анестезиолог", уточни тя. Според нея един и същи човек се е подписал и като лекуващ лекар, и като завеждащ клиниката. 

Борисов: Родителите на 3-годишното дете са снимали как се държат секретарките (ВИДЕО)

 
"След две седмици изискахме цялата история на заболяването и се оказа, че оттам ни се издаде епикриза "вярно с оригинала", а тя се различава по това, че вече са поставени диагнози - двустранна пневмония, сепсис и дихателна недостатъчност. Има разминаване и в часовете, добавен е и медикамент", посочи адвокат Николова. 

Още сигнали за прехвърляни деца между няколко болници (ВИДЕО)

"Това разминаване говори, че е налице някакво съмнение - че има истина, която се опитва да бъде покрита. В продължение на 12 часа детето не е било лекувано, не му е било оказано адекватна медицинска помощ. В момента тече разследване, има образувано досъдебно производство. Всички тези неща будят съмнения за подправяне на епикризата, за да бъде избегната наказателна отговорност, заключи тя.